Дядо Сионий отбеляза своя юбилей

Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий и гости Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий и гости

В празничния ден за игумена на Троянския манастир първи пристигнаха за поздрав членове на Общинския комитет "Васил Левски" - Троян. Очакваха в приемната рожденика заедно с кмета на с. Орешак Марияна Генковска, наематели от пазара до манастира, сем. Поломски от Видин и Димитър Спасов – Принца – духовен брат на Величкия епископ, служители от Светата обител. Търпеливо чакащите бяха почерпени за здравето на отец Сионий.

С влизането си той прегърна своите най-скъпи гости и се ръкува с всекиго. Гостите поднесоха на 50-годишния юбиляр красиви букети, живи цветя, ценни подаръци, поздравителни адреси. С китката здравец от комитета "Васил Левски" дядо Сионий накичи гърдите си. Членове на комитета му връчиха поздравителен адрес, чието съдържание ще се публикува по-късно. Заприиждаха нови гости и беше невъзможно вече да се разбере кои са и откъде идват. Цареше атмосфера на любов и уважение. Фотографите запечатаха сърдечното отношение и на двете страни. Присъстваше и журналист от БТА. Домакинът любезно се ръкуваше с отиващите си, които отстъпваха място на нови посетители. На сбогуване с представители на ОК "Васил Левски" каза, че ще продължи съвместната им работа за отбелязване годишнини от обесването на Апостола.

На празничната вечеря са присъствали официални лица и приятели. Българският патриарх Неофит е изпратил поздравителен адрес.

Споделяне