Троянци проявяват съпричастност в бедата

Донка Михайлова Донка Михайлова

„Вярвам, че добротата ще ни спаси. Когато обявих набирането на доброволци, които са готови да помагат на самотни и лежащоболни възрастни хора с пазаруване и купуване на лекарства при необходимост, не бях сигурна дали ще се получи. Мислех си колко хора са в състояние да преодолеят страха от епидемията и инстинкта си за самосъхранение. За по малко от 24 часа се обадиха 15 души - Милена Якимова - Алън, Грета Шошкова, Лорета Стоянова, Стефан Ковачев, Вяра Дочева, Златомира Вълчева, Стефан Вълчев, Дилянка Дикова, Мариян Данчев, Вяра Данчева, Стела Маринова, Иванка Църова, Даринка Цочева, Иво Немски, Светлана Бочева – Тодорова, Николай Тодоров.”

Това написа на фейсбук страницата си кметът Донка Михайлова във вторник. Всъщност заявилите доброволчество вече са повече, споменатите са тези, които са реагирали за ден. Сред тях има млади и по-зрели, учители, общински съветници, повече от един от едно семейство. Това е най-сигурното нещо, че троянци в бедата се сплотяват, успяват да преодолеят страха и ще излязат по-силни от тази невидима заплаха.

Подобрява се и състоянието на заболелия ни съгражданин, който се оказа личност с висока съвест – безпокоял се за другите хора, дори отправя извинение за това, макар че никой не може да го обвини в нищо. В социалните мрежи троянци проявяват съчувствие и готовност за помощ и на неговото семейство.

Споделяне